Vrijwilligers je weet hoe je moet inloggen gegevens kwijt meld je bij de secretaris

Klik op uitloggen om weer in het Hoofdmenu te komen

April 2015 nieuwe start wandelen met de buurtbussen 724 -722

Vanaf 19 april 2015 is het weer mogelijk om met Buurtbus de Meije, het Groene Hart als wandelgebied te ontdekken.

Dit prachtige project, mede mogelijk gemaakt door Arriva. Het is een initiatief van vrijwilligers van de Vereniging Buurtbus de Meije  en Staatsbosbeheer.


De mogelijkheid om wandelen af te wisselen met het vervoer op wielen, stelt een groter publiek in staat om van het Groene Hart te genieten. In de folder, die u o.a. kunt verkrijgen in de buurtbus van Buurtbus de Meije, daar vindt u 10 prachtige wandelingen met een lengte variërend van 2 tot 9 km. Op het overzichts kaartje kunt u zien waar de op- en uitstappunten zijn gelegen. U kunt in de buurtbus een briefkaart kopen met de betreffende wandeling. Er is een beschrijving van de natuurwaarden van wandeling 5, een korte wandeling door de Schraalgraslanden-meije, en van wandeling 9, een wandeling op Fort Wiericekerschans te lezen.

De route van de buurtbus de Meije loopt van Bodegraven via Fort Wiericekrschans, Nieuwerbrug aan den Rijn, Driebruggen, Waarder, Woerden, Zegveld en langs het sprookjesachtige riviertje De Meije weer terug naar Bodegraven en Visa Versa. Onderweg kunt u op elk gewenst punt uitstappen en weer opstappen.

De buurtbus rijdt op werkdagen het gehele jaar door. Aan de hand van de folder kunt u vooraf bepalen welke route u wilt nemen maar ook zonder folder is het mogelijk om in de bus te besluiten waar u uitstapt. Bij de chauffeur koopt u dan de desbetreffende route voor € 1,00. De route staat op een briefkaart die u ook nog kunt versturen. Onderweg komt u langs vele bezienswaardigheden, pittoreske dorpjes, mooie natuurgebieden 

Het Fort is een bezoek meer dan waard. In het bezoekerscentrum vindt u diverse interactieve presentaties. Deze geven het Groene Hart, steeds vanuit een andere invalshoek, beeldend weer. De onderwerpen gaan over; de geschiedenis van het Groene Hart, het waterbeheer, de tijd van de Romeinen, trekvogels, oude ambachten en de Hollandse meesters.

 

181022